• ਆਈ. ਕੇ. ਗੁਜਰਾਲ ਪੰਜਾਬ ਟੈਕਨੀਕਲ ਯੂਨੀਵਰਸਿਟੀ, ਜਲੰਧਰ
  • I.K. GUJRAL PUNJAB TECHNICAL UNIVERSITY, JALANDHAR
  • Propelling Punjab to a Prosperous Knowledge Society (Estd. 1997)
 1800-266-2501

The Department of Planning and External Programs aims to manage the International and Outreach and other collaborative programs. Department is managing coordination of University with external partners for programmes like student exchange, faculty exchange, Academic Materials exchange and exchange of other information for development. MoU’s are signed between the foreign Universities and IKGPTU for covering all the above said aspects. Close liaisoning with I.C.C.R (Indian Council of Cultural Relations) in regard to their programs for the Foreign Students.

The Department of Planning and External Programs exercises the overall coordination of University teaching Departments and Constituent Campuses. Department is Coordinating evaluation and implementation of university strategic plans.  Department is Involved in overall Planning of university main campus and its constituent campuses for administrative, financial, academic, admissions and infrastructure.

Department is facilitating to establish a Link with University’s alumni is being developed by enrolling them as members of University for facilitating and supervising arrangements of Alumni meet at University/College/Department level.

Department is indulging into Collaboration with Foreign Universities and the task is completed by signing MoU with Universities.